Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Ridsportsförbundet


Svenska dressyrryttaren Jeanna Högberg och nya stjärnskottet Lorenzo tog en andraplacering i fredagens Grand Prix samt en fjärdeplats i lördagens Grand Prix Special i Achleiten.
 

Svensk GP-seger i Hagen

(2021-06-11 17:54)
Ebba Danielsson, som till vardags tävlar för Strömsholms Ridsportförening, vann Grand Prix-klassen för juniorer vid de internationella tävlingarna i Hagen, Tyskland, på fredagseftermiddagen.
 

Ingen ny seger i La Baule

(2021-06-11 14:42)
Det blev ingen ny seger för Sverige i nationshoppningen i franska La Baule. Efter en fin förstarunda halkade det svenska laget ner i resultatlistan i omgång 2. I Danmark blev det svenska laget sjua.
 
Nordiska Mästerskapen i dressyr rids i månadskiftet juni/juli och trupperna är uttagna.
 
Den populära satsningen Lövsta Future Challenge International Jumping U25 är tillbaka på Stockholms Stadion. Det blir tre klasser under LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week och flera av Europas bästa U25-ryttare kommer.
 
- Vi måste våga prata om det svåra och säga ifrån när något inte är som det ska. Det säger Sara Grelle, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Centrala Ungdomssektion som tar upp trygghetsfrågorna till ytan.
 
Är du satsande ryttare eller kusk? Vill du boosta din sportkarriär och coachas av de bästa? Nu öppnar ansökningsperioden till Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram, nivå 3 och 4.
 
Henrik von Eckermann pensionerar Toveks Mary Lou, men OS är högst aktuellt ändå. I stallet finns en häst som är redo för uppgiften. 11-årige valacken King Edward har gått från klarhet till klarhet och plockat placeringar i stora GP-klasser.
 
Henrik von Eckermanns topphäst Toveks Mary Lou pensioneras. Det 15-åriga stoet har representerat Sverige vid tre internationella mästerskap, hoppat hem två lagsilver och haft otroliga framgångar i världscupen med pallplats i två raka finaler.
 
Jordbruksverket påminner om att hästhållare och transportörer ska registrera sin verksamhet hos dem innan den 1 oktober.
 
Sverige vann säsongspremiären av Longines FEI Jumping Nations Cup i St Gallen, efter en rafflande omgång som avgjordes med omhoppning.
 
Finalen av Sverigeponnyn blev en ren solskenshistoria där Anna-Maria och Point Two ledde från start till mål.
 

Händelserik ridsport-helg

(2021-06-06 05:00)
Det blev en händelserik ridsporthelg med både internationella och nationella framgångar i ridsporten i såväl fälttävlan som hoppning, dressyr och distansritt. Här finns en sammanfattning av helgens alla framgångar.
 
Åby Ridklubb vann semifinalen av Folksam Elitallsvenska på Strömsholm på lördagseftermiddagen. Åtta lag är nu klara för finalen i Falsterbo den 15 juli.
 
Det blev kanske ingen bal, men likväl ett kval på slottet när det andra kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage reds under Strömsholmsdagarna. Lina Dolk med Languedoc och Stefan Jansson med Zidney föll domarna bäst i smaken.
 
12

 

Postadress:
Nordhallands RK - Ridsport
Källåsvägen 43
43493 Vallda

Besöksadress:
Källåsvägen 43
43493 Vallda

Kontakt:
Tel: 0708958702
E-post: ridskolan@nhrk.se

Se all info

 

 
Webmaster:
 Susanne Bengtsson
Facebook

Instagram
DennisMaskin_logo_liggande


SISU

besöksräknare 

besöksräknare