Hoppa till sidans innehåll

Jennifer Åkerman ny ridskolechef!

29 NOV 2019 22:33
  • Uppdaterad: 29 NOV 2019 22:33

Äntligen har vi rekryterat en ny ridskolechef!
Jennifer Åkerman som presenterar sig närmare nedan kommer att börja hos oss efter årsskiftet.

Vi hälsar Jennifer varmt välkommen till Nordhallands Ridklubb, vi ser fram emot att få utveckla vår fina klubb tillsammans!

Styrelsen NHRK

Mitt namn är Jennifer Åkerman Arvehell, och jag kommer efter årsskiftet att börja som ridskolechef på Nordhallands Ridklubb. Jag är 47 år och bor med min 9-åriga dotter i en lägenhet i Varberg.

Jag älskar hästar och att undervisa elever på alla olika nivåer. Det jag brinner mest för är fälttävlan och det var tack vare den sporten som jag flyttade ner till Halland. Innan bodde jag i Nacka utanför Stockholm, men det var svårt att träna och tävla i fälttävlan så mycket som jag ville när det var så långt till bra banor och större utbud av tävlingar.

Jag växte i princip upp på Nacka Ridhus, först som ”stalltjej” och senare som ridinstruktör. Efter min första ridinstruktörsutbildning köpte jag min första häst. Den hade jag senare med mig till Flyinge när jag gick den tvååriga stallchefsutbildningen där. På den tiden fanns det fortfarande många godkända hingstar på skolan och jag var en av de få elever som fick en av dem som skolhäst. Efter de lärorika åren på Flyinge fortsatte jag att arbeta på Nacka Ridhus.

2004 flyttade jag ned till Falkenberg eftersom jag fick jobb som ridskolechef på Falkenbergsortens ryttarförening och de hade då en av Sveriges finaste terrängbanor. Det gick bra på Forf, elevantalet ökade, vi investerade i bra ridskolehästar som tack vare god ridning och varierat arbete höll sig fräscha och en del finns kvar där än idag.

Jag gick högre rid- och instruktörsutbildning på Strömsholm, köpte en egen hästgård och ett år efter detta startade jag egen hästverksamhet. Förutom inridning och utbildning av hästar så hade jag även några äldre välutbildade hästar som elever fick boka träningar på. Under åren har jag haft träningar i dressyr, hoppning och fälttävlan, både på hemmaplan och på olika anläggningar. Efter några år sålde vi gården, och jag har sedan dess arbetat som ridlärare/yrkeslärare på Sveriges Ridgymnasium i Varberg.

Att undervisa är fortfarande lika roligt. Ingen ryttare eller häst är den andra lik och en av mina styrkor är att se varje individ för vad den är och hur jag ska kunna hjälpa ekipaget på bästa sätt. Förutom att undervisa elever så älskar jag att träna och utbilda hästar, och har ett brett kontaktnät inom hästbranschen.

Jag älskar också att tävla. Min (hittills) bästa häst är Little Italien, med honom fick jag chansen att starta flera internationella tävlingar. Jag fick bland annat vara lagankare på Lantliga EM 2007 som gick i CIC** och varit med i flera NM, även de i CIC** med placeringar. Men den största framgången är en bronsmedalj i SM 2009 som då gick i CNC***. Nu rider och tränar jag en egen uppfödning född 2011 som jag kommit igång med och tävlat lite i flera discipliner.

Jag är positiv och målmedveten, har väldigt gott tålamod och tycker om när det är ”ordning och reda”. Efter att ha jobbat med så många olika människor och stora/små hästar så har jag blivit snabb i tanken och ser oftast lösningar istället för problem. Jag gillar att vara aktiv och ställer gärna upp som funktionär på tävlingar när min dotter är hos sin pappa.

Jag ser mycket fram emot att börja som ridskolechef på Nordhallands Ridklubb och lära känna personalen, hästarna, eleverna och medlemmarna!

Hälsningar

Jennifer

                

Skribent: Susanne Bengtsson
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
Nordhallands RK - Ridsport
Källåsvägen 43
43493 Vallda

Besöksadress:
Källåsvägen 43
43493 Vallda

Kontakt:
Tel: 0708958702
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 
Webmaster:
 Susanne Bengtsson
Facebook

Instagram
DennisMaskin_logo_liggande


SISU

besöksräknare 

besöksräknare